K uvaření tohoto výborného italského jídla potřebujete pouhých šest ingrediencí. Zaměřte se na jejich kvalitu, právě ta se totiž odráží na finální chuti.
A pokud se vám bude zdát, že je omáčky příliš, můžete ji po vzoru Italů dojíst s bílým chlebem. Recept je pro dvě osoby.
Potřebujete:
200 g sušených těstovin
300 g konzervovaných rajčat
120 g tučnější slaniny guanciale nakrájené na nudličky
50 ml suchého bílého vína
špetku sušeného peperoncina (chilli)
lžíci nastrouhaného sýra pecorino
Postup:
Těstoviny vařte v hodně osolené vodě přesně podle návodu na obalu na skus Al dente. Hotové jídlo už ale nesolte, slanina i pecorino v sobě mají soli dost.
Na pánvi orestujte guanciale a nechte vypéct tuk. Můžete použít i pancettu.
Přidejte špetku chilli a přilijte víno. Vařte asi 3 minuty, aby se z vína vypařil alkohol. Poté přidejte rajčata, která předtím v misce pořádně rukama rozmělníte. Mohou být v celku, nebo drcená.
Do omáčky přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a nechte ještě chvíli dojít. Těstoviny by se měly rovnoměrně obalit omáčkou.
Na závěr přidejte nastrouhané pecorino a pořádně promíchejte.
Na talíři můžete ještě dosypat sýr a každou porci pokapat kvalitním olivovým olejem na zjemnění chuti.