O jídle

Doprava

  • Naše jídlo vozíme v chlazené dodávce při +3°C, v přepravní kartonové krabici která je dezinfikovaná. Jídlo převážíme studené a tím zamezujeme množení bakterií.

Obalový materiál

  • Používáme kompostovatelný materiál který neuvolňuje žádné aditiva a jiné složky do jídla.

Suroviny

  • Používáme čerstvé lokální suroviny od vybraných dodavatelů (Amaso, Food friends, Farma Němcova, Farma Hole aj.)
  • Zahraniční suroviny kvalitní s historií (z Itálie, Francie a Japonska)

Příprava pokrmů

  • Maso připravujeme metodou sous-vide (vakuové vaření) pomalé vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě. Potraviny si udržují neporušenou strukturu, zachovávají si důležité živiny a chuť, maso neztrácí na hmotnosti a zůstává šťavnaté.
  • Ryby připravujeme na páře nebo na grilu.
  • Zeleninu blanšírujeme. Blanšírování je krátké vaření ve vroucí a silně osolené vodě, které se ihned poté zastaví prudkým ochlazením.
  • Zeleninu pečeme a ihned zchlazujeme.
  • Rýže té nejlepší kvality vaříme v rýžovaru.
  • Ostatní vaříme co nejšetrněji a nejlépe jak umíme. Důležité je surovinu ihned schladit (zašokovat)

Zchlazování (šokování)

  • Princip šokového zchlazování spočívá v co nejkratším překonání kritických teplot, kdy dochází k rychlému pomnožování mikroorganismů, ať už to jsou bakterie, toxiny, plísně atd. To znamená v co nejrychlejším zchlazení pokrmů z horkého stavu ( + 65°C a více) na teplotu pod + 7°C.

Přednosti zchlazených pokrmů

  • Chlad je nejšetrnější konzervant vitamínů, minerálů a aminokyselin oproti jiným známým metodám (mražení, sušení, pasterizace, změna PH)
  • Nenarušená buněčná struktura pokrmu
  • Minimální ztráta vlhkosti
  • Vysoká mikrobiologická bezpečnost - čas na pomnožení nežádoucích mikroorganismů je snížen na minimum
  • Senzorické vlastnosti zchlazených pokrmů jsou srovnatelné s pokrmy čerstvými. U mnohých pokrmů dochází k tzv. chuťovému dozrání.

Vaše jediná on-line restaurace

Uvařeno šéfkuchařem,
doručeno k Vám domů nebo do práce.

Jste unavení z firemní kantýny, nemáte čas si zajít na oběd do restaurace nebo jen chcete mít zajištěné kvalitní jídlo na celý den?

MenuJak to funguje

Čerstvé suroviny.

Spolupracujeme s místními farmáři, abychom vám vařili ze sezónních surovin.

Jsme on-line restaurace.

Nejsme žádná krabičková dieta, přesto po našich jídlech nebudete mít hlad ani Vám nebude těžko. A bude Vám chutnat.

Vaříme ze sezonních surovin od lokálních dodavatelů.

Pokud to jde snažíme se servírovat Vám vše v bio kvalitě. Navíc ho dodáváme v kompostovatelných krabičkách.

Každý den vaříme minimálně šest jídel.

Ať už chcete snídani, oběd nebo večeři, u nás si vyberete! Naši šéfkuchaři mají léta zkušeností z předních českých restaurací.

Vaše jídlo je připravené vždy,
když jste připraveni i vy.

Dobrou chuť!

Tento týden vaříme

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení