O jídle

Doprava

  • Naše jídlo vozíme v chlazené dodávce při +3°C, v přepravní kartonové krabici která je dezinfikovaná. Jídlo převážíme studené a tím zamezujeme množení bakterií.

Obalový materiál

  • Používáme kompostovatelný materiál který neuvolňuje žádné aditiva a jiné složky do jídla.

Suroviny

  • Používáme čerstvé lokální suroviny od vybraných dodavatelů (Amaso, Food friends, Farma Němcova, Farma Hole aj.)
  • Zahraniční suroviny kvalitní s historií (z Itálie, Francie a Japonska)

Příprava pokrmů

  • Maso připravujeme metodou sous-vide (vakuové vaření) pomalé vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě. Potraviny si udržují neporušenou strukturu, zachovávají si důležité živiny a chuť, maso neztrácí na hmotnosti a zůstává šťavnaté.
  • Ryby připravujeme na páře nebo na grilu.
  • Zeleninu blanšírujeme. Blanšírování je krátké vaření ve vroucí a silně osolené vodě, které se ihned poté zastaví prudkým ochlazením.
  • Zeleninu pečeme a ihned zchlazujeme.
  • Rýže té nejlepší kvality vaříme v rýžovaru.
  • Ostatní vaříme co nejšetrněji a nejlépe jak umíme. Důležité je surovinu ihned schladit (zašokovat)

Zchlazování (šokování)

  • Princip šokového zchlazování spočívá v co nejkratším překonání kritických teplot, kdy dochází k rychlému pomnožování mikroorganismů, ať už to jsou bakterie, toxiny, plísně atd. To znamená v co nejrychlejším zchlazení pokrmů z horkého stavu ( + 65°C a více) na teplotu pod + 7°C.

Přednosti zchlazených pokrmů

  • Chlad je nejšetrnější konzervant vitamínů, minerálů a aminokyselin oproti jiným známým metodám (mražení, sušení, pasterizace, změna PH)
  • Nenarušená buněčná struktura pokrmu
  • Minimální ztráta vlhkosti
  • Vysoká mikrobiologická bezpečnost - čas na pomnožení nežádoucích mikroorganismů je snížen na minimum
  • Senzorické vlastnosti zchlazených pokrmů jsou srovnatelné s pokrmy čerstvými. U mnohých pokrmů dochází k tzv. chuťovému dozrání.
O kompletní správu marketingových aktivit se stará Alfréd Kašpar.

Vaše jediná on-line restaurace

Uvařeno šéfkuchařem,
doručeno k Vám domů nebo do práce.

Jste unavení z firemní kantýny, nemáte čas si zajít na oběd do restaurace nebo jen chcete mít zajištěné kvalitní jídlo na celý den?

MenuJak to funguje

Čerstvé suroviny.

Spolupracujeme s místními farmáři, abychom vám vařili ze sezónních surovin.

Jsme on-line restaurace.

Nejsme žádná krabičková dieta, přesto po našich jídlech nebudete mít hlad ani Vám nebude těžko. A bude Vám chutnat.

Vaříme ze sezonních surovin od lokálních dodavatelů.

Pokud to jde snažíme se servírovat Vám vše v bio kvalitě. Navíc ho dodáváme v kompostovatelných krabičkách.

Každý den vaříme minimálně šest jídel.

Ať už chcete snídani, oběd nebo večeři, u nás si vyberete! Naši šéfkuchaři mají léta zkušeností z předních českých restaurací.

Vaše jídlo je připravené vždy,
když jste připraveni i vy.

Dobrou chuť!

Tento týden vaříme